Zimowy deser chia, rozgrzewający, wzmacniający odporność i obniżający cholesterol.

Składniki:

¾ szklanki napoju kokosowego lub migdałowego
1/2Laski wanilii
1łyżeczka miodu lub cukru kokosowego
1łyżki nasion chia
Cynamon kardamon
Limonka

Podgrzewamy napój z ziarenkami laski wanilii. Dodajemy nasiona chia i mieszamy. Wlewamy do pucharków i odstawimy na godzinę. W tym czasie kroimy jabłka w kostkę, mieszamy z cynamonem, kardamonem, sokiem z limonki i dusimy pod przykryciem 10 minut podlewając wodą by się nie przypaliły. Dosładzamy miodem lub cukrem kokosowym. Do gęstego deseru dodajemy porcję jabłek, posypujemy cynamonem.

Dla smakoszy malin, zamiast jabłek można poddusić 1 szklankę malin na patelni, ostudzić, dosłodzić miodem a następnie połączyć z pozostałą częścią deseru.

Skomentuj przez Facebooka

Gabinety: Pleszew, Kalisz, Września, Jarocin, Konin

ActMedia © 2020. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie artykułów w całości lub we fragmentach bez zgody jest zabronione.