Ilość porcji: 10 / 1 porcja: 140 kcal
Trudność: łatwa
Czas przygotowania: 45 minut
Bezglutenowe, bezmleczne, wegańskie

Składniki:

1/2 szklanki płatków jaglanych
1 szklanka wiórków kokosowych
2 łyżki syropu klonowego
100 gr naturalnej czekolady – wegańskiej
1 łyżeczka musu kokosowego

Sposób przygotowania:

Płatki jaglane wsypujemy do miski zalewamy gorącą wodą – nieco ponad wysokość i dokładnie mieszamy. Wiórki kokosowe rozdrabniamy przy użyciu blendera. Płatki jaglane, zmielone wiórki kokosowe i syrop klonowy miksujemy na gładką masę, a następnie dodajemy łyżeczkę musu kokosowego. Formujemy 10 sztuk, niewielkiej wielkości batoniki. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Przygotowane wcześniej batoniki polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy na około 30 minut do lodówki. Gotowe batoniki przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce przez kilka dni.

Wartości odżywcze (1 porcji):

Energia (kcal) 139.5 kcal
Energia (kj) 582.22 kj
Białko 1.63 g
Tłuszcz 10.232 g
Węglowodany ogółem 12.567 g
Błonnik pokarmowy 2.440 g
Cholesterol 0.00 mg

Skomentuj przez Facebooka
Leave a comment

Gabinety: Pleszew, Kalisz, Września, Jarocin, Konin

ActMedia © 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie artykułów w całości lub we fragmentach bez zgody jest zabronione.