Informacje:

Ilość porcji: 2 / 1 porcja: 420,5 kcal, trudność: łatwa, czas przygotowania: 45 minut, uwagi: bezglutenowe, bezmleczne,

Składniki:

1 cebula szalotka
2 ząbki czosnku
300 gr piersi indyka
½  limonki
3 łyżki oliwy z oliwek
250 gr pomidorów koktajlowych lub truskawkowych
2 gałązki świeżego rozmarynu
½ główki sałaty lodowej
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Z piersi indyka wykroić 4 filety, a następnie delikatnie robić. Przyrządzić marynatę z 2 łyżek oliwy, świeżego rozmarynu, soli, pieprzu i czosnku przyrządzić marantę. Filety dokładnie natrzeć marynatą i odstawić na minimum 30 min. Na rozgrzanej patelni upiec filety wraz czosnkiem i rozmarynem. W międzyczasie porwać 1/2 sałaty lodowej na małe kawałki, pomidory koktajlowe przekroić na pół, szalotkę posiekać w pióra, skropić sokiem z 1/2 limonki wymieszanym w 1 łyżką oliwy, solą i pieprzem. Filet podawać obok sałaty.

Wartości odżywcze w jednej porcji:
Energia (kcal) 420,5 kcal
Energia (kj) 1755,54 kj
Białko 35,17 g
Tłuszcz 16,75 g
Węglowodany ogółem 37,315 g
Błonnik pokarmowy 7,14 g
Cholesterol 73,5 mg
Skomentuj przez Facebooka

Gabinety: Pleszew, Kalisz, Września, Jarocin, Konin

ActMedia © 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie artykułów w całości lub we fragmentach bez zgody jest zabronione.